Nuoroda nukopijuota
Statinio statybos vadovas (-ė) Klaipėdoje
Statybos projektų vadovas (-ė) Klaipėdoje
Statybos darbų vadovas (-ė) Klaipėdoje
Projektų savikainos skaičiavimo vadovas (-ė)
Elektros inžinerinių sistemų inžinierius – sąmatininkas (-ė)
Lietuvos etnokosmologijos muziejaus rekonstrukcija
Užbaigtas

Lietuvos etnokosmologijos muziejaus rekonstrukcija

Projekto vertė ~ 1 mln.
Darbų pabaiga 2020
Užsakovas Etnokosmologijos muziejus

Apie klientą

Lietuvos etnokosmologijos muziejus iki šiol yra vienintelis tokio pobūdžio muziejus ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje, stebinantis savo unikalia ekspozicija ir architektūra. Muziejaus ištakos siekia 1978 m., kuomet Molėtų observatorijoje buvo įrengtas nedidelis astronomijos muziejus, sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo. Tapo aišku, kad tikrajam etnokosmologijos idėjos įsikūnijimui reikėjo daugiau individualios paskirties erdvių, patalpų bei pastatų. Pirmą muziejaus projektą sukūrė architektas V. Lisauskas. Etnokosmologijos muziejus oficialiai buvo įsteigtas tuoj pat po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, 1990 m. kovo 15d.  2007–2008 m., po atliktos muziejaus komplekso rekonstrukcijos pagal architektų R. Krištopavičiaus, A.Gudaičio ir skulptoriaus A. Kuzmos idėją, muziejaus išorė įgavo savo dabartines kosmines formas. 

„Infes“ darbai

Rekonstrukcijos metu buvo atlikti lubų metalinių plokščių demontavimo darbai, atlikti instaliacijos prietaisų, vidaus apšvietimo bei garsiakalbių montavimo darbai. Pagal projektinius sprendinius įrengta vieninga pastato valdymo sistema ir sukurta vizualizacija, kurioje visos prijungtos sistemos yra grafiškai atvaizduojamos pastato plane bei funkcijų schemų pavidale. 

Įdiegta interaktyvi apšvietimo, ekspozicijų valdymo ir audiovizualinė sistema, kuri yra gidų valdoma iš planšetinių kompiuterių. Nemaža dalis muziejaus erdvių nebuvo hidroizoliuota, tad į patalpas skverbėsi vanduo bei šaltis. „Infes“ atliko požeminės galerijos sienų ir denginio hidroizoliacijos įrengimo darbus. Hidroizoliacijos darbai buvo atlikti ir ant 45 metrų aukštyje esančio elipsoido. 

Rezultatai 

Unikalus muziejus kasmet pritraukia tūkstančius svečių iš Lietuvos bei užsienio. Po rekonstrukcijos darbų, muziejus lankytojams gali pasiūlyti kur kas interaktyvesnę ir malonesnę apsilankymo patirtį, o jo darbuotojams – tinkamesnes darbo darbo sąlygas bei patogesnį ekspozicijos valdymą. Atnaujintose muziejaus erdvėse rengiama vis daugiau svarbių susitikimų, edukacinių bei pramoginių renginių. Dabar unikali ir inovatyviai pateikta muziejaus ekspozicija traukia tiek tarptautinių muziejų, tiek aukšto rango svečių dėmesį. 

Pasikalbėkime apie jūsų projektą

Susisiekite su mumis